NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA

Hárfa > Hírek, események > NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA

Társadalmi innovátornak tartja magát, aki egy fenntarthatóbb jövőről és egy befogadóbb társadalomról álmodik és kész tenni azért, hogy maradandó változást idézzen elő a közvetlen környezetében? Van is már egy innovatív zöld és/vagy digitális ötlete, amely a vidéki közösségek bevonását és erősítését segíti, de eddig nem tudta még megvalósítani?

Ha igen, akkor a GRESODI projekt az Ön jelentkezését várja!

A pályázat célja: A GRESODI (GREen (zöld), SOcial (társadalmi) és DIgital (digitális)) projekt célja az olyan társadalmi vállalkozások ösztönzése, felkutatása és mentorálása különböző célterületeken Magyarországon, Ausztriában és Spanyolországban, amelyek zöld és digitális innovációval járulnak hozzá a vidéki gazdaság felélénkítéséhez, biztosítva a fenntartható növekedést és a társadalmi befogadást.

A projekt négy projektpartner (Hálózat a Regionális Fejlesztésért Alapítvány, Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft., Social Business Hub Styria és FACTO) közreműködésével valósul meg.

A felhívás keretében 15 projektet (5 projekt/ország) választunk ki, amelyek a kiválasztást követően részt vesznek egy 12 hónapos inkubációs programban.

A támogatási csomag, amit az inkubációs program nyújt:

• Képzési program: Részvétel legalább 6 darab, a társadalmi vállalkozási témákat érintő tréningen,
  • Egyéni coaching ülések: Részvétel legalább 3 coaching foglalkozáson, ahol szakmai tanácsokban és útmutatásban részesülhet.
  • Digitális/zöld utalványok: A kiválasztott csapatok egy-egy 1000 eurós utalványt kapnak, amelyet projektjük megvalósítása során digitális vagy zöld szolgáltatás igénybevételére használhatnak fel.
  • Nemzetközi tapasztalatcsere és együttműködési lehetőségek: Bővítse hálózatát, és ismerjen meg más társadalmi vállalkozásokat a partner régiókból: Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén), Spanyolország (Katalónia) és Ausztria (Stájerország).
  • Nemzetközi videó pitch verseny és nyeremény utazás: A programban résztvevő 15 csapat videóversenyen vesz részt, majd egy kiválaszott nyertes közülük részt vehet egy, a partnerrégiók egyikében megvalósuló tanulmányúton.

Kinek a jelentkezését várjuk?

• vállalkozó szellemű személyek, akik társadalmi vállalkozást terveznek indítani
  • társadalmi vállalkozások
  • kezdeményezések, amelyek a fenntartható és digitális innovációkra összpontosítanak a társadalmi vállalkozások területén.

A felhívás különösen várja mikro-vállalkozások, női vállalkozók, és kifejezetten vidéki területeken működő magánszemélyek és szervezetek jelentkezését.

Területi hatály: Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye), Ausztria (Stájerország), Spanyolország (Katalónia).

A pályázattal kapcsolatos részletek megtalálhatók az alább mellékelt pályázati felhívásban és útmutatóban, illetve további részletekért szívesen állunk rendelkezésre az iroda@harfaalapitvany.hu e-mail címen.

Image by gstudioimagen on Freepik