Hárfa > Hírek, események > Településszonda – Társadalmi innováció a települési tervezés és vezetés adatvezérelt, partnerségi megújításának szolgálatában

2023. október 18-án 13.00-15.00 óra között rendezik a TINLAB projekt “Társadalmi Innováció Menedzsmentje” tematikus fórum következő találkozóját.

A fórum napirendje:

• Köszöntő, felvezetés – az előző fórum óta eltelt időszak TINLAB tevékenységeinek ismertetése. Előadó: Farsang Zoltán, a TIM fórum szakmai vezetője és Hollósi Szabolcs a HÁRFA Elnöke
  • Településszonda – Társadalmi innováció a települési tervezés és vezetés adatvezérelt, partnerségi megújításának szolgálatában. Előadó: Ditzendy Károly Arisztid ügyvezető, HROD Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ
  • Kerekasztal beszélgetés a TIM fórum résztvevőkkel az innovatív, adatvezérelt, közösségi tervező és vezetéstámogató eszköz kapcsán.
  • A TINLAB TIM fórum további munkatervének ismertetése. Előadó: Farsang Zoltán, a fórum szakmai vezetője

A Településszonda a vidéki települések és térségek számára a közeljövő integrált tervezési feladatainak a tudatos településirányítás, a digitális transzformáció, az összehangolt gazdasági-műszaki-társadalmi innováció szemléletét hordozó, a helyi erőforrásokra és részvételre támaszkodó modellje, eszközrendszere. A Településszonda egyszerre adatvezérelt, közösségi tervező és vezetéstámogató eszköz. A prezentáció a modell alapvonalait mutatja be, illetve a pilotprojektek tapasztalatait foglalja össze.

A rendezvényen való részvétel online és személyes formában is lehetséges. Részvételi szándékát kérjük, hogy a https://forms.office.com/e/w9ih6pNka5 linken keresztül jelezze legkésőbb 2023. október 13-án 16.00 óráig.

A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB) célja a társadalmi innováció nemzeti szintű fejlesztési keretrendszerének kidolgozása. A társadalmi innováció definiálása és tematikus fórumok működtetése keretében az akadémiai, civil, állami és gazdasági szereplőknek lehetősége nyílik együtt dolgozni új kutatási és innovációs programokon.

Időpont: 2023. október 18. – 13.00-15:00 óra
Helyszín: 1025 Budapest, Vérhalom utca 33/a